Gradnja Spomenika žrtvam vseh vojn | Začasna ureditev
13396
page,page-id-13396,page-child,parent-pageid-15146,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive
 

Zakaj začasna ureditev?

Seznanjanje javnosti s spremembami v prostoru in predstavitev idej, zasnove ter procesa nastajanja javnih arhitekturnih projektov, je ključnega pomena za razumevanje in sprejemanje novonastalih prostorov, ki so namenjeni prav javnosti.

Informacijska točka v sklopu začasne ureditve območja gradnje Spomenika žrtvam vseh vojn nudi osnovne podatke o zasnovi spomenika in poteku njegove gradnje. Tovrstne prakse vključevanja in seznanjanja javnosti z razvojem in spremembami v prostoru, ki so del javnih naročil, so v tujini že dobro razvite, pri nas pa šele počasi začenjamo razumevati, zakaj obveščanje o spremembah v prostoru pripomore k boljšem razumevanju in sprejemanju posegov vanj. Vabljeni, da nas obiščete in si ogledate predstavitev projekta, maketo spomenika in gradbišče novega prostora spomina, ki nastaja v središču Ljubljane.

proces gradnje

Spomenik žrtvam vseh vojn se gradi na Kongresnem trgu 2 v Ljubljani. Vabljeni na ogled informacijske točke, ki se v času gradnje nahaja ob gradbišču spomenika.